Бесплатан упис најбољим читаоцима

Штампа
Вијести

Поштовани читаоци, драги сарадници и пријатељи Библиотеке, захваљујемо се што сте и у прошлој, за рад врло изазовној години, пратили, учествовали и подржали активности Матичне библиотеке.

Жеља нам је да наша библиотека и у 2021. години остане мјесто значајних и вриједних сусрета у културним садржајима.

Као и претходних година, тако и ове Матична библиотека је бесплатним уписом наградила највјерније читаоце и кориснике услуга библиотеке и то пензионере, средњошколце и студенте.

Награђени пензионери су Софка Каваз, Стана Здилар, Зора Мартиновић, Стевка Матић и Нада Јанковић.

Награђени ученици су добили бесплатне чланарине на приједлог школских библиотека.

Награђени средњошколци из Средње школе „28. јуни“ су Ивана Кокот, Анђела Јефтовић, Теодора Иконић, Александра Ђорем и Сандро Крстовић.

Награђени ученици из Гимназије и средње стручне школе Источна Илиџа су Зорана Домазет, Хелена Мићевић, Ана Танић и Марија Ћорић.

Студенти који су коришћењем услуга Матичне библиотеке стекли бесплатан упис су Филип Пандуревић, Драган Фалаџић и Ристо Бозало.

Матична библиотека је у 2020. години уписала 4 520 корисника, што је петсто нових корисника више него у претходној години. Подсјећамо да је чланарина бесплатна за сву предшколску дјецу и за ученике основне школе, те за незапослене, породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде. Чланарина за пензионере је 5 КМ, као и за колективни упис десет и више чланова.