"Зла жена" у извођењу студија "Театролог"

Штампа
Вијести

Зла жена - студио Матична Библиотека Источно Сарајево својим читаоцима поклања представу „Зла жена“, Јована Стерије Поповића, а у извођењу Аматерског драмског студија Матичне Библиотеке и чланова студија "Театролог".

Представа ће се одиграти на сцени Културног центра Источно Ново Сарајево, у суботу, 03.03.2018. године, са почетком у 18,00.

Позивамо чланове наше библиотеке, као и све грађане, да својим доласком уљепшају извођење овог класичног комада српске драме и позоришта.

Улаз је слободан!

Ово је прва јавна изведба Аматерског драмског студија матичне библиотеке Источно Сарајево, послије осам мјесеци постојања. Студио је основан у сарадњи Студија Театролог и Матичне библиотеке Источно Сарајево, као логичан и потребан производ раније заједничке реализације преко других културних пројеката. Водитељ Аматерског драмског студија, театролог Зоран Тодоровић, покушао је овим путем да анимира младе људе нове генерације заљубљене у театар и умјетност уопште. Подршка средине за сада није одиграла значајан фактор у развоју Драмског студија, али он је увјерен да ће се то промјенити, у позитивном смислу, послије извођења представе „Зла жена“. Ријеч је о класичном дјелу српске драме и позоришта, које је својим главним дијеловима актуелно и данас, те да ће млади и будући потенцијални глумци овом изведбом освојити симпатије домаће публике. Он истиче да су у питању аматери који немају досадашњег већег искуства на позоришној сцени, али да њихов труд, ентузијазам и позитиван приступ надокнађују професионалне недостатке. Ово искуство ће им практично показати колико су савладали до сада, али, што је још важније, колико је тога тек пред њима уколико се наставе бавити овим племенитим позивом, аматерски или професионално. Тодоровић се нада да ће се у нашем граду временом оформити више оваквих глумачких група, што ће временом створити основу за квалитетан домаћи позоришни кадар, у свим сегментима те пријеко потребне институције.

Очекујемо добру посјету и позитивну подршку грађана и корисника Матичне библиотеке Источно Сарајево.