Међународни дан даривања књига

Штампа
Вијести

Међународни дан даривања књигаМатична библиотека Источно Сарајево позива вас на обиљежавање Међународног дана даривања књига који се одржава 14. фебруара.

Међународни дан даривања књига (International book giving day) је волонтерска иницијатива која се одржава сваког 14. фебруара од 2012. године. Циљ акције је да што више књига дође до што више дјеце, као и ширење читалачког ентузијазма. С обзиром на то да је апсолутно добровољна, представља лијеп начин промовисања дечије књижевности и читања, те прилику да се укључе различите институције, као и појединци.

 На које све начине можете учествовати у Међународном дану даривања књига?

Поклоните књигу (нову или половну) дјетету – другару, члану породице или неком кога не познајете,

Оставите дјечију књигу на игралишту или у чекаоници гдје би дијете могло да је нађе (као нпр. дом здравља),

Поклоните књигу локалној школи, библиотеци, болници или прихватилишту,

Читајте сликовнице са дјететом код куће или организујте програм читања у вртићу, школи или библиотеци,

Поставите слику уз #dandarivanjaknjiga ili #bookgivingday на друштвеним мрежама.

Преузмите овогодишњи постер на енглеском или српском језику и закачите га на видљиво место!

 На сајту који је покренуо ову иницијативу – International book giving day можете пронаћи утиске и планове појединаца и удружења из различитих земаља, као и додатне идеје како да прославите 14. фебруар – дан љубави према књигама!

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да од петка 09. до сриједе 14. фебруара поклоните књиге нашој Библиотеци. Књиге можете поклањати сваки дан у току радног времена у Дјечијој библиотеци у Спасовданској улици или у Матичној библиотеци у Улици Стефана Немање 6, а ми ћемо књиге поклонити школским библиотекама или другим народним библиотекама којима су књиге неопходне.