Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

23. сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића

Библиотекарке Матичне библиотеке Источно Сарајево Бранислава Милошевић и Ивана Куљанин учествовале су 4. новембра на 23. сусретима библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића, стручно-научног скупа посвећеног теоријским и практичним аспектима српске библиографије који је одржан у Инђији.

Бранислава Милошевић на скупу је представила рад  „Издавачка дјелатност Матичне библиотеке Источно Сарајево: ретроспективна библиографија издања Библиотеке“.

Ивана Куљанин представила је рад „Прилог библиографији Даре Секулић“

Најистакнутији библиографи, библиотекари, научни радници из Србије, Црне Горе, и Републике Српске били су учесници овог стручног скупа. Организатор Сусрета је Народна библиотека „др Ђорђе Натошевић“ Инђија.

susreti_bibliografa01.jpg

Сусрети библиографа представљају суму ангажовања Библиотеке да се у стручним круговима и широј јавности истакне суштина и значај библиографије, као извора информација и претпоставке бављења било којом научном дисциплином, а уједно да апострофира мјесто, улогу и важност тог рада са историјског и националног аспекта. Стручни скуп је  посвећен успомени на др Георгија Михаиловића, Инђинчанина, љекара по професији, али превасходно љубитеља, сакупљача и познаваоца старе и ријетке књиге, аутора капиталног дјела Српска библиографија XVIII века.

susreti_bibliografa02.jpg

Након  одржаног скупа, саопштени научни радови биће објаљени у Зборнику радова Сусрети библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића.

Најновије