Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Поводом 28 година постојања Матичне библиотеке Источно Сарајево, члановима и читаоцима библиотеке поклањамо јединствено поетско музичко вече „Поезија и песма живота“ пјесника Марка Милошевића и кантаутора Бориса Режака.

Књижевник, предавач и мотивациони говорник Ненад Гугл гостоваће у Матичној библиотеци Источно Сарајево у четвртак, 30. маја.

Поводом Свјетског дана књиге, од 22. до 26. априла Матична библиотека организује упис у библиотеку по промотивној цијени од 5 КМ, док ће пензионере упис бити бесплатан.

Међународни дан дјечије књиге се обиљежава 2. априла. На тај дан је 1805. године у Данској рођен Ханс Кристијан Андерсен, славни дјечији писац.

Свјетски дан читања бајки обиљежава се 26. фебруара. Иако је незванични празник, обиљежава се са циљем да охрабри родитеље да дјеци читају бајке и да се сами присјете бајки које су читали или слушали у дјетињству.

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Катедром за србистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организује интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима".

Културни центар Источно Ново Сарајево у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево и Форум театром расписују Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину.

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да се придружите  акцији поводом Међународног  дана даривања књига,  14. фебруара. За Међународни дан даривања књига прикупљамо књиге за школске и народне библиотеке. 

Страна 1 од 11

Најновије