Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Због великог интересовања, Матична библиотека по трећи пут организује курс дактилографије и пословног дописивања. Упис је отворен до 29. априла 2022. године, а почетак наставе је планиран у мају.

Матична библиотека Источно Сарајево организује курс дактилографије и пословног дописивања за све који желе да унаприједе своје вјештине и постану конкурентни на тржишту рада. Курс је намијењен свима који свакодневно користе рачунар, али не куцају свим прстима и без гледања у тастатуру.

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Катедром за србистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организује интерактивни час на тему "Статус српског језика у савременом друштву".

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да се придружите  акцији поводом Међународног  дана даривања књига,  14. фебруара.

Поштовани читаоци, драги сарадници и пријатељи Библиотеке, захваљујемо се што сте током 2021. године са нама дијелили своју жељу  за стицањем нових знања и напретком, посјећујући нашу библиотеку током свих догађаја које смо организовали и користећи наше фондове.

Документарни филм „Јени, мало свјетло са запада“ премијерно је вечерас приказан у Србији у Југословенској кинотеци у Београду, а пројекцији су присуствовали Слободан Симојловић, редитељ овог остварења, Сњежан Лаловић, директор Кинотеке Републике Српске, Марјан Вујовић, управник Музеја Југословенске Кинотеке, Љиљана Кнежевић из Матичне библиотеке Источно Сарајево и Борислав Максимовић из Представништва Републике Српске у Србији.

У Источном Сарајеву вечерас је одржана манифестација посвећена грчком празнику Охи-мера или Дан “Не”, којој је присуствовао и грчки амбасадор у БиХ Димитрос Папандреу, а чиме је показано и потврђено снажно пријатељство грчког и српског народа.

Матична библиотека Источно Сарајево, ЈУ Средња школа „28. јуни“ Источно Сарајево и Центар за хеленске студије Филозофског факултета Источно Сарајево организују манифестацију  посвећену грчком празнику ОХИ-мера или „Дан Не“. 

Страна 1 од 7