Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Почео курс кинеског језика

У Матичној библиотеци Источно Сарајево почео је курс кинеског језика за одрасле.

Курс ће се одржавати у два циклуса по три мјесеца у јесењем и прољећном семестру. Директорица Матичне библиотеке Источно Сарајево поводом почетка курса на првом часу је поздравила полазнике и захвалила се свима који су изабрали библиотеку за партнера у учењу и усавршавању, а посебно Филозофском факултету и Кинеској амбасади који су партнери у овом пројекту.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула изразио је задовољство бројем заинтересованих кандидата за учење кинеског језика и обећао подршку свима који буду жељели да наставе учење кроз формално образовање. Бартула је нагласио да ће сарадња са Матичном библиотеком бити настављена и у будућности. Да учење кинеског има перспективу показала је и Маша Радоња која је како дјевојчица први пут учила кинески језик на курсевима које је организовала Матична библиотека, а данас је апсолвент кинеског и енглеског језика и наставник на курсу.

„Полазници курса кинеског језика након два завршена циклуса моћи ће да полажу ХСК испит који ће им омогућити да конкуришу за стипендије на различитим програмима у унапређењу пословања или студирања у Народној Републици Кини“, рекла је Јелена Вујичић, шеф катедре за синологију на Филозофском факултету.

Првом часу кинеског језика присуствовала је и делегација Амбасаде Народне Републике Кине у Босни и Херцеговини који су обећали помоћ у даљњој сарадњи, а прије свега у обнови фонда књига и периодике на кинеском језику.

Осим кинеског језика полазници курса ће учити и кинеску калиграфију, а имаће прилику и да се додатно упознају са кинеском традицијом и културом.

Претходно Следећа
Најновије