Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Завршена је 17. изложба „Чаролија нити”. Ове године различите ручне радове изложило је седамнаест плетиља, везиља, ткаља, преља, што самостално или у склопу удружења.

Матична библиотека Источно Сарајево организује 17. изложбу „Чаролија нити“, чији је циљ да покаже традицију женских ручних радова на подручју Сарајевско-романијске регије.

Завршена је 16. изложба „Чаролија нити“, културно-едукативна манифестација која је и ове године окупила многобројне љубитеље народне културе и умјетности, излагаче и такмичаре у традиционалном преношењу сазнања и умијећа. Ове године тема изложбе биле је вуна, па је било организовано и такмичење у предењу вуне.

У организацији Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Сарајево и Матичне библиотеке Источно Сарајево, у Сарајеву ЈЕ представљена књига „Стево Калуђерчић: просвјетни, културни и политички радник /1864-1948/“ и отворена изложба „Заборављени сарајевски Срби – Стево Калуђерчић, учитељ и васпитач“.

Аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у БиХ Анастасија Гајдаленок вечерас је свечано отворила изложбу „Толстој и Достојевски у српској култури“ у Галерији Културног центра Источно Ново Сарајево, коју је организовала Матична библиотека Источно Сарајево.

Матична библиотека Источно Сарајево организовала је на Тргу Републике Србије мултимедијалну изложбу на којој је хронолошки приказан настанак и развој књиге – од појаве папира, преко штампарске пресе, па све до савремених електронских књига.

Чаролија нити 2018.Проглашењем најбољих поставки и уручењем награда завршена је 11. изложба  „Чаролија нити“.

Čitamo i pišemo sa Anom FrankМатична библиотека Источно Сарајево на приједлог организације  Тераформинг, а у сарадњи са Средњом школом „28. јуни“ организује изложбу „Читамо и пишемо са Аном Франк“.

Најновије