Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Промоција књиге "Размислите док још није касно"

Промоција књиге „Размислите док још није касно“ групе аутора одржана је у Културном центру Источно Ново Сарајево у сриједу, 24. фебруара.

О књизи и темама које књига обрађује говорили су академик Љубиша С. Стојмировић, др Стојан Стојмировић, мсц Дејан Бањак и Драган Аћимовић.

“Размислите док још није касно”, наслов као и многи у овом нашем времену пуном догађаја који нас понекад изненаде, а некад само потврде скривене страхове у нама.

У овој узбурканој стварности драматични догађаји ређају се један за другим, без упозорења, наизглед без узрока и без посљедица.

Књига је непретенциозно написана, покушава да нам да неке чињенице, да нас упути на правце размишљања, без сувишних објашњења и убјеђивања у пожељне правце закључивања. Она не обрађује нашу уску балканску или европску ситуацију, њен предмет обраде је планета земља или „глобално село“. Обрађен је велики број појава и појмова, који су најчешће потпуно избачени из медија или стручних дискусија:  глобализација, генетски инжењеринг, организовани криминал, четврта индустријска револуција, информациони систем државе, базе података о грађанима, привредним субјектима о заједничким или државним организацијама и другим темама данашњице.

Матична библиотека Источно Сарајево објавила је књигу "Размислите док још није касно" 2020. године. Приликом посјете Библиотеци, проф. Љубиша Стојмировић и господин Виктор Лазић поклонили су значајан број књига из различитих стручних области које ће бити доступне читаоцима након обраде у електронском каталогу.  Дио ових књига ће бити предат на коришћење школској библиотеци ОШ „Свети Сава“ у Источном Сарајеву.