Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Књижевни сусрет књижевника Влада Арсића и Ненада Милкића

Сајам књига у Источном Сарајеву отвориће Књижевни сусрет књижевника Влада Арсића и Ненада Милкића.


О књигама Влада Арсића и Ненада Милкића разговараћемо на Тргу Србија у понедјељак, 15. августа у 18.00 часова.
Влада Арсић рођен је у Београду, 1963. године. Дугогодишњи је уредник и новинар у бројним листовима и часописима. Писао је за Press, Илустровану политику, Политикин забавник, Националну ревију Србије… Аутор је и први уредник телевизијске серије „Од злата јабука”.
Аутор је књига Лопатање ђавола и Невиђена Србија и романа Изгубљене у магли, Армагедон, Бродолом, Кад звона занеме, Ноћ архангела, Осиње гнездо, 14:14. Роман Изгубљене у магли адаптиран је у радио-драму која је премијерно емитована на Другом програму Радио Београда, 2015. године.

Ненад Милкић рођен је у Лозници. По занимању је дипломирани правник, запослен у МУП Републике Србије. Члан је Удружења књижевника Републике Српске. Члан је МЕНСЕ. Заљубљеник у шах, историју и старословенску митологију, као и у српску књижевност.
До сада је самостално објавио двије збирке поезије, и то: „Пурпурне кише“ (2011) и „Певај ми мама“ (2013), као и пет романа: „Зовем се Дуња“ (2013), трилогију „Ми смо бранили Кошаре“ – „Последња стража“ (2014), „Зов карауле“ (2016), и „Бесмртни батаљон“ (2018); као и роман „Кости“ (2020).
Пажњу на себе скренуо је писањем о борби у области карауле „Кошаре“ први иступајући у јавност са том причом. Са посљедњим романом „Кости“ открива детаље око живота и страдања Срба у Сарајеву током ратних деведесетих.
Посљедњи објављени роман „Дистимија“ која говори о људима које свакодневно срећемо, али их не примјећујемо. Уједно ова књига нас опомиње да пречесто судимо о људима на основу њихових друштвених статуса и површног сагледавања без сазнања о њиховим животима.

Најновије