Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Књижевно вече Драгана Вилића

Матична библиотека Источно Сарајево организује књижевно вече Драгана Вилића. Књижевно вече ће се одржати у сриједу, 20. марта, у 19.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Књижевник Драган Вилић поријеклом, из Гацка, прошао пут од Сарајева до Америке, сада становник Србије; еминентни је писац, ерудита са објављеном 21 књигом.
На Књижевној вечери са Драганом Вилићем разговараћемо о његовим романима „Трагом бунила“, „Крвави божур“, „Зла крв“ и „Блудница“, али и четири збирке приповиједака, те књигама поезије, поемама, књигама записа и размишљања и књигама религијских есеја.
Поред објављених књига, радови (поезија, проза, новинарски записи, критике, рецензије) Драгана Вилића излазили су у разним књижевним часописима, новинама, збиркама, као што су Ослобођење, зборници Ријеч, Свитак... те на разним електронским сајтовима…
Прије доласка у Америку Драгана Вилић био је доста активан учесник књижевних манифестација у Републици Српској, гдје је једно вријеме био оснивач и секретар Просвјете у Источном Сарајеву.
Члан је Удружења књижевника Србије, Матице Српске, Удружења књижевника Републике Српске, Друштва књижевника Војводине, Књижевних клубова...

Најновије