Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Бесплатна чланарина за 40 чланова удружења

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Удружењима „Дјеца су наша будућност“ из Источне Илиџе и „Наша будућност“ из Источног Новог Сарајева обезбиједила је бесплатну чланарину за ученике средњих школа и студенте вишечланих породица које су чланови ових Удружења.

Бесплатна годишња чланарина омогућена је за четрдесет чланова који иду у средњу школу или студирају. Вршилац дужности директора Матичне библиотеке Наташа Кулашинац потписала је Споразум о сарадњи са предсједницом  Удружења „Дјеца су наша будућност“ Љиљаном Симанић и предсједницом Удружења „Наша будућност“  Вањом Јованчић којим се омогућава бесплатна чланарина за чланове Удружења, а Удружења  ће сарађивати са Библиотеком у организацији културних манифестација, догађаја и програма.

Сарадња по овом Споразуму обухвата и планирање заједничких активности, пружање услуга које би биле интересантне и потребне уговарачима у циљу међусобних укључивања у реализацију уговорених послова, међусобно размјењивање информација од значаја, пружање помоћи у повезивању са потенцијалним партнерима и обављање других послова у складу са међусобним потребама и могућностима.

Годишња чланарина омогућава корисницима услуга библиотеке приступ фондовима белетристике, стручне књиге , периодике, стране књиге,  те аудио књига, као и коришћење читаоница у Матичној библиотеци.