Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Дан библиотекара Републике Српске

Seminar - Dan bibliotekara Republike SrpskeБиблиотекари Републике Српске 9. октобра обиљежавају Дан библиотекара Републике Српске.

Дан библиотекара је добар повод да се укаже на важност књиге и читања као важних сегмената који доприносе образовању, али и укаже на положај библиотечких радника и стања у библиотекама.

Матична библиотека Источно Сарајево 9. октобра организује Семинар за библиотекаре запослене у школским библиотекама на регији Источног Сарајева. Програмом семинара предвиђено је учешће запослених у школским библиотекама којих на подручју сарајевско-романијске регије има шеснаест.

Библиотекари нису само библиотекари који издају књиге, већ и сарадници у настави, па је неопходно указати на важност рада библиотекара у школским библиотекама. Циљ семинара је да библиотекарима укаже на који начин побољшати програма рада у библиотеци, прилагодити радно вријеме потребама корисника, односно, те на који начин осавременити рад библиотека у ери дигитализације.

На Дан библиотекара неопходно је споменути да су: библиотеке стубови културе у животу једног народа и важан чинилац друштвеног живота; савремени библиотекар има веома важну друштвену улогу, јер у реалном окружењу покушава да усклади потребе савременог корисника библиотечких услуга и могућности које пружају све тежи услови рада; континуирано стручно  образовање запослених у библиотекама је обавеза.

Најновије