Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Најљетњи читалац Дјечије библиотеке

Додјелом награда дјеци која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига завршена је акција „Најљетњи читалац  Дјечије библиотеке“.  Ове године у такмичењу учествовало је 43 дјеце у двије категорије и то од првог до петог разреда и од шестог до деветог разреда и у категоријама за најбољи литерарни рад и најбољу илустрацију.

У категорији млађих читалаца, од првог до петог разреда,  прво мјесто  освојила је Селена Марија Брајовић која је прочитала 34 књиге , друга је Ана Сладоје са 27 прочитаних књига  и трећа  Николина Панџић са 25 прочитаних књига.

У категорији од  шестог до деветог разреда  прву награду освојила је Лена Јововић,   друга је била Ивона Каурин, а трећа је Јоана Панџић.

Најбољи литерарни рад написала је Александра Гајић, ученица седмог разреда из Основне школе „Петар Петровић Његош“, а за најљепше написане пјесме награде су добили Милица Ђурђевић  и Владан Ђерић.

У категорији најбољих илиустрација награђене су Селена Марија Брајовић и Ана Сладоје.

Поводом проглашења најуспјешнијих читалаца Дјечије библиотеке организова је и посебан програм у коме су учествовали полазници радионица Дјечије библиотеке и млади пјесник Михајло Витор.

Матична библиотека наставља са активностима која подстиче дјецу и родитеље да користе услуге библиотеке и већ од понедјељка креће са програмом за дјецу предшколског узраста који ће се одржавати под слоганом „Уз помоћ маме, тате, баке или деке постани најчиталац Дјечије библиотеке“.

Најновије