Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Побједници наградног фото конкурса

На састанку жирија за избор најбоље фотографије на фото конкурсу „Децембар чита наглас“, одржаном у Матичној библиотеци Источно Сарајево, донијета је одлука о избору најбољих фотографија.

Жири у саставу: Јелена Мандић (фотограф), Педраг Крстовић (фотограф), Дарко Ковачевић (аматерски фотограф), Станка Ждрале (академски графичар), Зоран Танић (дипл. инж. електротехнике и графички дизајнер), уважавајући и гласове публике, донио је одлуку о избору три најбоље фотографије.

 

У складу са гласовима публике и бодовањем од стране жирија, за најбољу фотографију проглашена је фотографија „Децембарске радости“, аутора Дејана Жуже. Друго мјесто освојила је фотографија „Књига је мој живот (2)“, аутора Јана Вала. Награду за треће мјесто освојила је фотографија „У градском трамвају“, ауторице Мирјане Милачић Бајић.

Жири је похвалио све ауторе фотографија пристиглих на конкурс, а организатор Фото конкурса, Матична библиотека, одлучио је да утјешним наградама, бесплатна годишња чланарина и књига, да награди ауторе чије су фотографије ушле у ужи избор гласовима публике и жирија; „Читај пуним плућима“ Игора Лепушине, „Моје уточиште“ Бојане Бојковић, „Децембарска бајка“ Ане Мирјане Влачић, „Хиљаду зашто, хиљаду зато“ Драгане Филиповић, „Пружи руку књизи“ Анастасије Вулетић и „Ушушкани децембар занесен књигом“ Ивоне Гргић.

Награђене фотографије биће постављене у изложбеном простору Матичне библиотеке.

 

1. мјесто: Дејан Жужа "Децембарске радости"

 

 

2. мјесто: Јан Вало "Књига - мој живот II"

 

 

3. мјесто: Мирјана Милачић Бајић "У градском трамвају - књига увек и свуда"

 

 

 

 

 

Најновије