Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Сајам књига у Источном Новом Сарајеву

Матична библиотека Источно Сарајево позива Вас на Сајам књига, који ће се одржати од 12. до 15. августа на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Сајам организујемо у оквиру културно-забавне манифестације под називом „Љето у Источном Новом Сарајеву“. Манифестација, под покровитељством Општине Источно Ново Сарајево, замишљена је тако да створи што више културно-забавног садржаја за наше суграђане, али и посјетиоце из других општина и градова.
У току Сајма излагачи ће бити издавачи и књижари из Републике Српске и библиотеке које се баве издавачком дјелатношћу.
У оквиру сајма планирани су књижевни сусрети и промоције.

Сајам књига биће свечано отворен, 12. августа, у 19.00 часова на Тргу Србија бесједом пјесника Ђорђа Сладоја „Под дигиталном опсадом“.
Након церемоније отварања биће одржано пјесничко вече Ђорђа Сладоја.
Другог дана сајма на Тргу Србија одржаће се промоција „Ex Yu Rock enciklopedije 1960-2023“ коју је приредио Петар Јањатовић .
Трећег дана сајама биће промивисана књига „Жалосна радост“ Јоване Лазовић, након тога и књигa „Заборављена Милица Мирон“ приређивача Маријане Петронић.
Првг и четвртг дан Сајма књига Завод за уџбенике и наставна средства организоваће програм за најмлађе под насловим „Шарене совице“. Програм ће се одржавати од 18.30 часова.

У случају кише књижевне вечери и промоције одржаће се у Интернет читаоници Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Најновије