Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Књижевно вече Славише Павловића

Матична библиотека Источно Сарајево позива све љубитеље писане ријечи на Књижевно вече Славише Павловића.

Писац књига „Аписов апостол“, „Химерина крв“, „Завет хероја“, „Ратници Црне руке“ са читаоцима ће разговарати у четвртак, 15. јуна, у 19.00 часова. Књижевно вече ће се одржати у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Славиша Павловић писац, пјесник и новинар, живи у Београду. Објавио је романе „Завет“ (2010), „Нема шансе да не успем“ (2012), „Завет хероја“ (2014), „Аписов апостол“ (2016), историјско-документарну књигу „Ратници Црне руке: Бесмртна претходница“ (2017) и збирку поезије „Освит вечности“ (2014).

Славиша Павловић познат је као писац који умије да читаоцима пренесе финесе, потпуно непознате детаље наше прошлости, деценијама нерасвјетљене мистерије, конспиративно чуване тајне, чије откриће мијења и наш однос према историји коју су писали владари и побједници.

Роман „Завет хероја“ преведен је на руски и објављен поводом обиљежавања стогодишњице Великог рата у Руској Федерацији. Предговор за ово издање написао је Сергеј Наришкин, предсједник Државне думе Русије. На позив Руског историјског друштва и Асоцијације „Француско-руски дијалог” учествовао је на више међународних научно-историјских скупова посвећених Првом свjетском рату.

Актер је Међународне конференције младих новинара Европе и Азије „Крим. Годинама се бави новинарством. Био је главни и одговорни уредник магазина РеСтарт, аутор и водитељ емисије Клуб књижевника. Писао је за магазин Софиа, руски лист Југослово, Водич за живот, Српски глас из Мелбурна…

„Дубоко верујем да се величина једног човека не огледа у томе колико уме, зна и може већ колико је спреман да подели са онима који то исто немају, не знају и не мòгу.” - Славиша Павловић

Најновије