Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Матична библиотека на 66. Међународном сајму књига

Матична библиотека Источно Сарајево ће и ове године на штанду Представништва Републике Српске у Србији представити издања која је објавила у току  године.

Ове године на 66. Међународном сајму књига у петак, 27. октобра,  од  15.00 до 15.50 Матична библиотека Источно Сарајево представиће пет књига. Прва ће бити представљена „Монографија 25 година Матичне библиотеке Источно Сарајево“ аутора Иване Куљанин, а књизи ће говорити директорица Матичне библиотеке Наташа Кулашинац и ауторка. Након тога слиједи представљање збирке поезије „О љубави ни ријечи“  Маријане Петронић.
Монографију „ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа 1993-2023“, аутора Слађане Брајовић Босиљчић, Кристине Вуце и Огњена Тодоровића представиће директорица Средњошколског центра Бранка Ковачевић и професорице Кристина Вуца и Божица Јефтовић.
Књиге „Живот и дјела Јелене Допуђе“ и „Ратни пут Олге Дедијер“ аутора проф. др Груја Бјековића и проф. др Ненада Сузића биће такође представљене на штанду Представништва Републике Српске у Србији, а о књигама ће поред аутора говорити др Душан Илић и Саво Сокановић.
Представништво Републике Српске у Србији је омогућило издавачима из Републике Српске да на 66. Међународни београдски сајам књига изађу са великим бројем наслова. На штанду Представништва Републике Српске и у сали за промоције „Васко Попа“ публици ће 33 издавача, 60 аутора и више од сто говорника представити 89 издања. Ове године први пут ће Удружење књижевника Републике Српске представити издања својих чланова и тако ће 18 аутора и 20 говорника представити 18 издања. Штанд Републике Српске је на истом мјесту: хала 2, ниво А, а уз репрезентативни штанд је и продајни штанд Удружења издавача Републике Српске.

promocije_izdanja_sajam.jpg

Најновије