Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Дан даривања књига

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да се придружите  акцији поводом Међународног  дана даривања књига,  14. фебруара.

За Међународни дан даривања књига прикупљамо књиге за специјалне библиотеке. Специјалне библиотеке постоје у оквиру одређених институција са ограниченом фондом књига.  Да би  омогућили корисницима специјалних библиотека квалитетније фондове, Матична библиотека Источно Сарајево организује акцију даривања књига за специјалне  библиотеке на подручју сарајевско-романијске регије. Акција  се организује до 14. фебруара. Књиге које вам више не требају донесите у Матичну библиотеку, ми ћемо евидентирати ваш поклон и послати у библиотеке којима су неопходне.

У 2021. години од 101 донатора  на поклон смо добили 4900 књига. У нашем фонду смо задржали 1676, а другим библиотекама смо поклонили 2590 књига. У 2021. години највише књига смо поклонили Народној библиотеци „Невенка Станисављевић“ Костајница, Народној библиотеци Источни Стари Град, библиотеци Студентског дома Фоча и библиотекама Казнено поправног завода Кула и Државног затвора. Такође, у претходној години поклонили смо и књиге за двије библиотеке на отвореном и то мала библиотека испред СШЦ „28. јуни“ и Кафе „Јесењин“.

Најновије