Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Подијељене награде у акцији „Најљетњи читалац Дјечије библиотеке“

Додјелом награда дјеци која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига завршена је акција „Најљетњи читалац Дјечије библиотеке“.

Ове године у такмичењу учествовало је 36 дјеце у двије категорије и то од првог до петог разреда и од шестог до деветог разреда и у категоријама за најбољи литерарни рад и најбољу илустрацију.

У категорији млађих читалаца, од првог до петог разреда , прво мјесто освојилe

су Сара Васиљевић и Николина Панџић из Основне школе „Јован Дучић“, друга је Ивана Кешељ, а трећу награду дијеле Дарија Витковић из Основне школе „Петар Петровић Његош“ и Ива Говедарица Лучић из Основне школе „Јован Дучић“.

У категорији од шестог до деветог разреда прву награду освојила је Јоана Панџић из Основне школе „Јован Дучић“, друга је била Марта Мргуд из Основне школе „Свети Сава“, а трећа је био Марко Каришик из Основне школе „Петар Петровић Његош“.

Најбољи литерарни рад написала је Александра Гајић, ученица седмог разреда из Основне школе „Петар Петровић Његош“, а за најљепше написане пјесме награде су добили Милица Ђурђевић и Владан Ђерић.

Поводом проглашења најуспјешнијих читалаца Дјечије библиотеке организова је и посебан програм у коме су учествовали полазници радионица Дјечије библиотеке и извели представу „Деда и репа“ и млади пјесник Михајло Витор.